Pečená uzená krkovička s vídeňskou cibulí a petrželkovým salátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší plátky uzené krkovice
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 plátky másla nebo sádla
- vývar nebo voda na podlití
- na smaženou cibuli:
- 2 cibule
- hl. mouka
- sůl
- olej
- Salát:
- 3 rajčata
- 3 sušená rajčata v oleji
- 1 červená cibule
- lžíce kapary
- olej z rajčat
- sůl
- pár kapek balzamikového octu
- podle chuti cukr
- hodně krájené petrželky
Postup Pečená uzená krkovička s vídeňskou cibulí a petrželkovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme a maso z obou stran potřeme. Cibuli nakrájíme na klínky a zbylým česnekem dáme do pekáčku. Maso položíme na cibuli, podlijeme a na každý kousek dáme plátek másla. Pečeme při 200 st. 30 minut přikryté a 10 minut odkryté na barvu.
Cibuli nakrájíme na kolečka cca 3-4 mm široké a rozebereme je. Mouku osolíme a cibuli v ní obalíme. Oklepeme přebytečnou mouku a vkládáme většího množství rozehřátého oleje. Mícháme a opečeme do křupava. Hotové položíme na papírový ubrousek.
Na salát rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenké klínky. Přidáme kapary, olej, ocet, sůl a cukr. Všechno promícháme a nakonec vsypeme hodně petrželky. Podáváme s masem a opečenou křupavou cibulí.