Pečená uzená krkovička s vídeňskou cibulí a petrželkovým salátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší plátky uzené krkovice
2 cibule
3 stroužky česneku
2 plátky másla nebo sádla
vývar nebo voda na podlití
na smaženou cibuli:
2 cibule
hl. mouka
sůl
olej
Salát:
3 rajčata
3 sušená rajčata v oleji
1 červená cibule
lžíce kapary
olej z rajčat
sůl
pár kapek balzamikového octu
podle chuti cukr
hodně krájené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme a maso z obou stran potřeme. Cibuli nakrájíme na klínky a zbylým česnekem dáme do pekáčku. Maso položíme na cibuli, podlijeme a na každý kousek dáme plátek másla. Pečeme při 200 st. 30 minut přikryté a 10 minut odkryté na barvu.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka cca 3-4 mm široké a rozebereme je. Mouku osolíme a cibuli v ní obalíme. Oklepeme přebytečnou mouku a vkládáme většího množství rozehřátého oleje. Mícháme a opečeme do křupava. Hotové položíme na papírový ubrousek.

  3. Na salát rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenké klínky. Přidáme kapary, olej, ocet, sůl a cukr. Všechno promícháme a nakonec vsypeme hodně petrželky. Podáváme s masem a opečenou křupavou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!