Cheesecake zdravější verze
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g cereálních sušenek
- 125 g másla
- 3 vejce
- 4 pl třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 0,5 kg sýra do nápně (já použila tentokrát 300 g ricotty, 100 g mascarpone a 100 g philadelphia, ale lze jakoukoliv kombinaci těchto, tvarohu, lučiny a podobně)
- poleva:
- 1/2 sáčku mraženého ovoce směsi lesních plodů
- sáček želatiny
Postup Cheesecake zdravější verze
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme v mixeru nebo ručně v silném sáčku paličkou na maso nebo válečkem opravdu na hodně drobno. Pořádně promícháme s rozehřátým máslem.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Kolo na dno a pás kolem dokola. Sušenkovou hmotu za pomoci lžíce rovnoměrně navrstvíme na dno formy, vytvoříme i nízké okraje. Minimálně na hodinu dáme do lednice ztuhnout. Lze i do mrazáku, když se hodně spěchá.
Mléčné přísady s cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a celými vejci důkladně promícháme bud ručně nebo v mixéru.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Dort by měl na povrchu zežloutnout a mírně popraskat.
Po vychladnutí zdobíme buď zakysanou smetanou nebo lesními plody, či jiným ovocem zalitým želatinou, čokoládovou polevou, citronovou polevou, jak má kdo nejraději. Do druhého dne chladíme.