Krkovice s uzeným a kedlubnou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 500 g vepřové libové krkovice
150 g uzeného masa: plec nebo krkovice
300 g oloupané kedlubny
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
snítka tymiánu
sádlo nebo olej
sůl
pepř mletý
cca 300 ml vývaru
jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme a dáme osmažit ze všech stran k cibuli. Poté přidáme na menší kousky pokrájené uzené maso, nasekaný česnek, tymián a vše necháme za občasného promíchání rozvonět. Dobré uzené maso omáčku výborně dochutí.

  2. Přilijeme 2 - 2,5 dl vývaru, zaklopíme a na mírném plameni maso dusíme téměř doměkka. Je-li třeba, podléváme a mícháme. Téměř ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky pokrájenou kedlubnu a vše dodusíme doměkka.

  3. Vyndáme snítku tymiánu, dle potřeby dolijeme vývarem, zahustíme jíškou a krátce provaříme. Podle chuti ještě můžeme dosolit a opepřit.

  4. Podáváme se šťouchanými bramborami, kaší, vařeným bramborem, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!