Čokoládové banány se zmrzlinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

banány (1 velký na osobu, zralý ale bez tmavých otlačenin)
vanilková zmrzlina (nebo jahodová)
čokoláda s vysokým obsahem kakaa (65-70%)
Koňak nebo Brendy
šlehačka
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme do misky čokoládu na hoblinky.

  2. Zmrzlinu dáme na 30 minut přemrznout do mrazáku. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme.

  3. Na ploché pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a vložíme banány. Jakmile začnou být opečemy z jedné strany, otočíme je a posypeme bohatě hoblinami čokolády.

  4. Přemrzlou zmrzlinu rozkrájíme na delší hranolky, položíme na banány a přesypeme trochou zbylé čokolády.

  5. Vezmeme pánev z vařiče, zalijeme připravenou brendy a vrátíme na vařič. Nakloníme pánev, která vzplane (pokud vaříme na plynu) nebo u elektrických vařičů škrtneme sirkou nebo zapalovačem.

  6. Oheň sám uhasne a servírujeme horký moučník na talíř, přizdobíme trochou šlehačky okolo banánů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!