Kuřecí stehenní řízky se žampiony na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky
150 g malých žampionů
1 cibuli
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sádla /oleje
1 plnou lžičku sladké papriky
špetku chilli papriky
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
150 ml slepičího vývaru nebo 1 kostku slep. bujonu
100 ml smetany
2 plátky citronu k podávání
špetka cukru dle chuti
snítka hladkolisté petrželky- není nutná

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi na rozehřátém sádle/oleji zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso buď celé plátky nebo nakrájené na kousky velikosti soust a necháme zatáhnout. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky (velké na plátky) a přidáme k masu.

  2. Za stálého míchání restujeme asi 2-3 minuty, přidáme papriku, protlak, koření a ještě chviličku mícháme. Zalijeme vývarem (měla jsem v mrazáku) nebo horkou vodou s bujonem a dusíme do změknutí asi 8 minut. Vyndáme bobkový list i nové koření, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podle chuti a kyselosti protlaku přisladíme špetkou cukru.

  3. Podáváme s různým druhem těstovin, rýží nebo knedlíkem. Můžeme přidat plátek citronu k dochucení a posypat nasekanou natí hladkolisté petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!