Kuřecí stehenní řízky se žampiony na smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 150 g malých žampionů
- 1 cibuli
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sádla /oleje
- 1 plnou lžičku sladké papriky
- špetku chilli papriky
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 150 ml slepičího vývaru nebo 1 kostku slep. bujonu
- 100 ml smetany
- 2 plátky citronu k podávání
- špetka cukru dle chuti
- snítka hladkolisté petrželky- není nutná
Postup Kuřecí stehenní řízky se žampiony na smetaně
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi na rozehřátém sádle/oleji zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso buď celé plátky nebo nakrájené na kousky velikosti soust a necháme zatáhnout. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky (velké na plátky) a přidáme k masu.
Za stálého míchání restujeme asi 2-3 minuty, přidáme papriku, protlak, koření a ještě chviličku mícháme. Zalijeme vývarem (měla jsem v mrazáku) nebo horkou vodou s bujonem a dusíme do změknutí asi 8 minut. Vyndáme bobkový list i nové koření, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podle chuti a kyselosti protlaku přisladíme špetkou cukru.
Podáváme s různým druhem těstovin, rýží nebo knedlíkem. Můžeme přidat plátek citronu k dochucení a posypat nasekanou natí hladkolisté petrželky.