Kakaovo-kokosový chlebíček s ananasem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
2 vejce
150 g moučkového cukru
80 g másla nebo hery
1 vanilkový cukr
280 g polohrubé mouky
1 prášek prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
30 g strouhaného kokosu
200 ml mléka
150 g ananasu z kompotu
Na povrch:
150 g mléčné čokoládové polevy
1 lžíce strouhaného kokosu nebo 2 lžíce kokosových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s částí cukru na pevný sníh. Změklý tuk vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vanilkový cukr a žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a prosejeme. Do žloutkové směsi zapracujeme strouhaný kokos a pak po částech a střídavě moučnou směs, vlahé mléko a sníh z bílků.

  2. Ananas z kompotu necháme okapat a případně nakrájíme na menší kousky. Chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozetřeme polovinu těsta, rozložíme polovinu ananasu a ještě jednou zopakujeme. Ananas na povrchu mírně zatlačíme do těsta.

  3. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 175°C zhruba 45 minut. Po upečení odstraníme papír na pečení a chlebíček necháme vychladnout.

  4. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a celý chlebíček polijeme. Na povrchu dozdobíme kokosem a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!