Salát s vůní ořechů, hroznového vína a kozího hermelínu
Recepty, SalátySuroviny
- 8 celých ořechů
- 70 g rukoly
- 12 kuliček modrého hroznového vína
- 1 celozrnná bageta
- 120 g kozího Hermelínu
- 2 lžičky oleje (z pražených vlašských ořechů)
- 1 lžička oleje na bagetu
- 1 lžička ume octa (viz tipy a triky)
Postup Salát s vůní ořechů, hroznového vína a kozího hermelínu
Postup přípravy receptu
-
Ořechy opražte na sucho (tedy bez přidání oleje) v rozehřáté pánvi tak, aby zezlátly a krásně se rozvoněly kuchyní.
Mezitím si připravte hroznové víno tak, že kuličky přepůlíte a vyjmete semínka.
Rozpalte si gril v troubě na maximu.
Bagetu rozkrájejte šikmými řezy na 6 plátků (patky odložte stranou).
Hermelín příčně rozkrojte na polovinu, kterou pak podélně rozřízněte na třetiny. Získáte tak 6 stejných kousků tvaru půlměsíce.
Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte ořechovým olejem (na 6 plátků vyjde asi 1 lžička oleje). Na každou položte plátek hermelínu a vložte pod gril asi tak na 4 minuty až se bageta opeče a sýr se mírně rozpustí.
Na dva větší talíře rozložte lístky rukoly. Obě porce pokapejte lžičkou oleje z pražených vlašských ořechů. Stejně tak i polovinou lžičky octa.
Na rukolu rovnoměrně rozložte půlky kuliček hroznového vína a opražené ořechy. Přidejte teplé ogrilované bagetky s hermelínem a ihned podávejte.