Pečená krůtí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí spodní stehna s kůží a s kostí
- 10 g chalupářské slaniny
- sůl
- lžička kmínu
- 6 snítek čerstvého tymiánu
- 200 ml vody
Postup Pečená krůtí stehna
Postup přípravy receptu
-
Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z obou stran trochu osolené, okmínované) a přidáme zbylé snítky tymiánu. Podlijeme vodou, přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu a půl, dokud není maso měkké.
Během pečení můžeme maso podlít výpekem, či přidat trochu vody pro vytvoření více šťávy, pokud se rychleji vypařuje. podávala jsem s knedlíkem a kyselým zelím.