Pečená krůtí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí spodní stehna s kůží a s kostí
10 g chalupářské slaniny
sůl
lžička kmínu
6 snítek čerstvého tymiánu
200 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z obou stran trochu osolené, okmínované) a přidáme zbylé snítky tymiánu. Podlijeme vodou, přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu a půl, dokud není maso měkké.

  2. Během pečení můžeme maso podlít výpekem, či přidat trochu vody pro vytvoření více šťávy, pokud se rychleji vypařuje. podávala jsem s knedlíkem a kyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!