Vánoční stromeček z perníků

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto na jakékoliv perníčky, každý jaké dělává, já dělala náš recept:
250 g tuku (Hera)
300 g cukru moučka
850 g hladké mouky (tentokrát jsem dělala napůl z žitné mouky)
5 lžic medu
1 kávová lžička sody
3 celá vejce
3 kávové lžičky koření do perníku (dala jsem navíc lžičku skořice)
1 bílek na potření
na slepení a dozdoberní stromečku klasická poleva:
1 bílek
140-150g cukru moučka
citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky. Já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala nožem. Na 1 stromeček potřebujeme 4 hvězdičky od největší po nejmenší, může být i 5, záleží jak kdo má.

  2. Dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme.

  3. Vychladlé potom slepujeme na sebe cukrovou polevou (udělat hodně tuhou, aby stromečky držely) a dozdobíme podle fantazie, já používám lentilky, může se použít cokoliv k jídlu dle fantazie.

  4. Lentilky lepím také cukrovou polevou.

  5. Potom už jen nechat zaschnout, aby držely. Nádherně vypadají a ozdobí stejně kuchyň jako dětský pokojíček. Dělávám je k Mikuláši.... a většinou je nesníme a necháme jako výzdobu přes celé Vánoce. To už je na Vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!