Máslové kuřecí se šalvějí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsních řízků
- 20 g čerstvé šalvěje
- 100 g másla
- 2 dcl drůbežího vývaru
- sůl
- pepř
- škrob Solamyl
Postup Máslové kuřecí se šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nugetky nebo špalíčky podle toho jak to máme rádi. Maso osolíme a lehce opepříme. V misce za pomocí mikrovlnné trouby (použijte výkon max 350W) necháme do tekutého stavu rozpustit 100 g másla, do kterého poté na jemno nasekáme lístky čerstvé šalvěje a vetřeme do nakrájeného kuřecího masa.
Necháme cca 30 minut naložené při pokojové teplotě, aby nám máslo neztuhlo. Do rozpálené grilovací pánve vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme.
Jakmile se maso začne krásně opékat a tváří se, že už by chtělo za námi na talíř, tak do pánve nalijeme 2 dcl drůbežího vývaru obsahující jednu lžičku rozmíchaného škrobu Solamyl a necháme tak 3 minuty společně s masem prohřát, čímž nám vznikne chutná šťáva. Podáváme s jasmínovou rýží.