Máslové kuřecí se šalvějí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsních řízků
20 g čerstvé šalvěje
100 g másla
2 dcl drůbežího vývaru
sůl
pepř
škrob Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nugetky nebo špalíčky podle toho jak to máme rádi. Maso osolíme a lehce opepříme. V misce za pomocí mikrovlnné trouby (použijte výkon max 350W) necháme do tekutého stavu rozpustit 100 g másla, do kterého poté na jemno nasekáme lístky čerstvé šalvěje a vetřeme do nakrájeného kuřecího masa.

  2. Necháme cca 30 minut naložené při pokojové teplotě, aby nám máslo neztuhlo. Do rozpálené grilovací pánve vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme.

  3. Jakmile se maso začne krásně opékat a tváří se, že už by chtělo za námi na talíř, tak do pánve nalijeme 2 dcl drůbežího vývaru obsahující jednu lžičku rozmíchaného škrobu Solamyl a necháme tak 3 minuty společně s masem prohřát, čímž nám vznikne chutná šťáva. Podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!