Rolky z ulice jako někde v Asii

Recepty, Minutky

Suroviny

10 ks rýžový papír
30 ks vařených loupaných krevet
100 g rýže
1 hlávkový salát
2 lžíce máty čerstvé
2 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce čerstvé naťe koriandr
1 hrnek okurka na nudličky nakrájeným

Postup přípravy receptu

  1. Jedno z nejlepších exotických a zdravých předkrmů plné bylinek. Rýžového slize nebo rýži vaříme 3-5 minut (dle návodu), vyjmeme a dáme pod studenou vodu aby se neslepily. Do větší misky dáme teplou vodu, do které na krátce (někdy stačí jen 1-2 sekundy) ponoříme listy rýžového papíru, je třeba vyzkoušet rychlost.

  2. Kazdy recept co se píše, že je originální a nemá v sobě mnoho čerstvých bylinek, není recept z jižní Asie, protože všechny obsahují vždy čerstvé bylinky.

  3. Připravíme si na drobno nakrájenou bazalku, koriandr, mátu i salát, ale vyberte z něj hrubší část, aby vám neproděravil velmi jemný papír a okurky nakrájené na zápalky.

  4. Položíme rýžový papír (větší cca 16 cm) na desku a začneme pokládat salát, nakrájené rýžové slize, na ně dáme nakrájené bylinky a zakončíme krevetami, nebo co nám přijde na chuť, dělají se i vegetariánské i s vepřovým masem nakrájeným na plátky, kreativitě se meze nekladou.

  5. Jinak děti strašně rády pomáhají vyrábět tyto role. Netřeba rolovat velmi na pevno, protože se nám to roztrhne. Omáčky se ve Vietnamu používají na bázi rybí, ale velmi se používá i na bázi buráků nebo i sladká chilli v Thajsku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!