Kefírový chleba se směsí

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 g kefíru
150 ml vody
lžíce oleje
lžička cukru
lžička soli
120 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
250 g kupované směsi na chleba
220 g hladké mouky
14 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse.

  2. Propracujeme, uválíme bochník a necháme ho v ošatce nebo rovnou na plechu s pečící fólií kynout.

  3. Pak potřeme nebo zastříkneme vodou (rozprašovačem) a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak zeslabíme na 200°C a dopečeme - asi 40 minut...každá trouba peče jinak).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!