Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí maso (použila jsem 2 krůtí nohy)
- kořenová zelenina
- libová slanina
- zeleninový vývar
- sůl
- Bambova sůl
- estragon
- libeček
- pažitka
- bazalka
- oregano
- tymián
- brambory
- olej ve spreji
- sůl
- pepř
- lžička másla
- mražená zelenina dle chuti (já dala hrášek a kukuřici)
Postup Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácala a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky pokrájenou slaninku a posekané bylinky.
Na vše jsem vložila okořeněné maso, podlila vývarem a vložila přiklopené do vyhřáté trouby na 160°C na cca 1 hodinu.
Brambory jsem si řádně omyla a pokrájela na požadovanou velikost. Rozložila na plech a postříkala olejem ve spreji, osolila, opepřila.
Po 1 hodině jsem si maso odklopila a ještě na další hodinu, nechala odkryté péct v troubě, průběžně jsem maso přelévala šťávou v pekáčku. Po půl hodině pečení odkrytého masa jsem si do trouby k masu přidala brambory.
Jakmile uplynula hodina pečení odkrytého masa a půl hodiny pečení brambor, rozpálila jsem v troubě horní gril a brambory dala na úroveň nad maso. Maso i brambory jsem grilovala do křupava.
Mezitím jsem si na pánvi na lžičce másla podusila mraženou zeleninku. Naservírovala jsem na talíř.