Pikantní krůtí stehno
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 plátek krůtího horního stehna s kostí a kůží
- 2 cibule
- 1 palici česneku
- 150 g slaniny
- Na marinádu:
- 1/2 Kl silně pálivého feferonkového krému
- 1 Kl nastrouhaného zázvoru
- 1/2 KL sladké mleté papriky
- 1/2 KL pálivé mleté papriky
- 1/2 KL soli
- 1 KL sušeného medvědího česneku
- 1 PL sojové omáčky
- 2 PL tekutého medu
- 3 Pl olivového oleje
- 1/2 Kl mleté skořice
- 6 hřebíčků
- 3 hvězdičky badyánu
- 200 ml polosuchého červeného vína
Postup Pikantní krůtí stehno
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče.
Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso, přiklopíme a necháme marinovat 2 hodiny.
Maso pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě na 250°C asi hodinu. Po hodině pečení troubu stlumíme na 180°C a dopékáme odklopené za občasného polévání masa výpekem do měkka.