Pikantní krůtí stehno

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 plátek krůtího horního stehna s kostí a kůží
2 cibule
1 palici česneku
150 g slaniny
Na marinádu:
1/2 Kl silně pálivého feferonkového krému
1 Kl nastrouhaného zázvoru
1/2 KL sladké mleté papriky
1/2 KL pálivé mleté papriky
1/2 KL soli
1 KL sušeného medvědího česneku
1 PL sojové omáčky
2 PL tekutého medu
3 Pl olivového oleje
1/2 Kl mleté skořice
6 hřebíčků
3 hvězdičky badyánu
200 ml polosuchého červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče.

  2. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso, přiklopíme a necháme marinovat 2 hodiny.

  3. Maso pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě na 250°C asi hodinu. Po hodině pečení troubu stlumíme na 180°C a dopékáme odklopené za občasného polévání masa výpekem do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!