3xR - Rychlé Rybí Riboto

Recepty, Ryby

Suroviny

0,5 kg mražené Tilapie
2 šálky rýže
3 střední cibule
3 stroužky česneku
1 polévková lžíce koření na ryby
2 polévkové lžíce oleje
1 cm plátek másla
1 kostka zeleninového bujonu
2 střední rajčata
řapíkatý celer (tolik, kolik máte rádi)
pepř
sůl
4 šálky vody (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety napůl rozmrazíme. Otočíme tmavší stranou nahoru a vykrojíme podélně nejtmavší prostředek, kde se skrývají kostičky. Zbytek pokrájíme na centimetrové proužky. V míse smícháme pokrájenou rybu s kořením.

  2. Nahřejeme olej, rozpustíme v něm máslo a pak v tuku orestujeme rybu. Tu po osmahnutí dáme bokem, do tuku dáme cibuli na drobno a prolisovaný česnek. Orestujeme a vsypeme rýži. Osmažíme, přihodíme rybu, pokrájené rajče a řapíky celeru.

  3. Uvaříme si bokem vodu, tři šálky nalijeme k směsi a do čtvrtého dáme bujon, vymícháme a vlijeme k rizotu. Osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí do měkka.

  4. Servírujeme dle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!