3xR - Rychlé Rybí Riboto
Recepty, RybySuroviny
- 0,5 kg mražené Tilapie
- 2 šálky rýže
- 3 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce koření na ryby
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 cm plátek másla
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 2 střední rajčata
- řapíkatý celer (tolik, kolik máte rádi)
- pepř
- sůl
- 4 šálky vody (větší)
Postup 3xR - Rychlé Rybí Riboto
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety napůl rozmrazíme. Otočíme tmavší stranou nahoru a vykrojíme podélně nejtmavší prostředek, kde se skrývají kostičky. Zbytek pokrájíme na centimetrové proužky. V míse smícháme pokrájenou rybu s kořením.
Nahřejeme olej, rozpustíme v něm máslo a pak v tuku orestujeme rybu. Tu po osmahnutí dáme bokem, do tuku dáme cibuli na drobno a prolisovaný česnek. Orestujeme a vsypeme rýži. Osmažíme, přihodíme rybu, pokrájené rajče a řapíky celeru.
Uvaříme si bokem vodu, tři šálky nalijeme k směsi a do čtvrtého dáme bujon, vymícháme a vlijeme k rizotu. Osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí do měkka.
Servírujeme dle chuti a fantazie.