Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 kuřecích křídel
- 1 cibule
- 6-10 stroužků česneku
- trochu Cayenského pepře (nebo normální černý)
- 1 lžíce oregana (nebo majoránky)
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička zázvoru
- trošku chilli nebo Tabasca
- 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu nastrouhané kůry)
- 2 lžíce medu
- 10 lžic kuřecího vývaru
- 1 lžička cukru
- pár kapek Maggi
- 200 g zakysané smetany
- 1-2 lžíce sójové omáčky
- sůl
Postup Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Křídla si omyjeme, dočistíme, uřízneme tenké konce v kloubku a vysušíme. Můžeme si je osolit.
Do mísy si dáme veškeré koření: kaenský pepř, dobromysl, tymián, bazalku, zázvor, chilli.
K tomu dáme cukr, šťávu z citronu, med, Maggi, sójovou omáčku a vývar.
Pak si přidáme zakysanou smetanu a všechno pořádně promícháme, můžeme jemně prošlehnout.
Křídla naskládáme do marinády a to co kouká nad hladinou potřeme peroutkou, aby to drželo a dáme do lednice-nejlépe přes noc, nebo alespoň 3 hodiny.
Dál si křídla přendáme do pekáčku, znova je pěkně potřeme zbylou marinádou, podlijeme trochu vodou (tak 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme hodinu a během pečení vypotřebujeme veškerou marinádu potíráním a nebo ji na křídla můžeme vylít a rozetřít.
Ke konci pečení, pokud se nám šťáva vypekla, ještě jednou zalijeme 250 ml vody, chvilku zapečeme a troubu vypneme.