Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích křídel
1 cibule
6-10 stroužků česneku
trochu Cayenského pepře (nebo normální černý)
1 lžíce oregana (nebo majoránky)
1 lžička tymiánu
1 lžička bazalky
1 lžička zázvoru
trošku chilli nebo Tabasca
2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu nastrouhané kůry)
2 lžíce medu
10 lžic kuřecího vývaru
1 lžička cukru
pár kapek Maggi
200 g zakysané smetany
1-2 lžíce sójové omáčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Křídla si omyjeme, dočistíme, uřízneme tenké konce v kloubku a vysušíme. Můžeme si je osolit.

  2. Do mísy si dáme veškeré koření: kaenský pepř, dobromysl, tymián, bazalku, zázvor, chilli.

  3. K tomu dáme cukr, šťávu z citronu, med, Maggi, sójovou omáčku a vývar.

  4. Pak si přidáme zakysanou smetanu a všechno pořádně promícháme, můžeme jemně prošlehnout.

  5. Křídla naskládáme do marinády a to co kouká nad hladinou potřeme peroutkou, aby to drželo a dáme do lednice-nejlépe přes noc, nebo alespoň 3 hodiny.

  6. Dál si křídla přendáme do pekáčku, znova je pěkně potřeme zbylou marinádou, podlijeme trochu vodou (tak 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby.

  7. Pečeme hodinu a během pečení vypotřebujeme veškerou marinádu potíráním a nebo ji na křídla můžeme vylít a rozetřít.

  8. Ke konci pečení, pokud se nám šťáva vypekla, ještě jednou zalijeme 250 ml vody, chvilku zapečeme a troubu vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!