Snadný a dobrý koláček paní učitelky Marušky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g tuku (máslo, Hera, 100% tuk)
1 kysaná smetana (cca 200 g)
tvarohová náplň s rozinkami
jablečná náplň (nastrouhaná jablka s vanilkovým cukrem a kousky ořechů)
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z prvních tří surovin zpracujeme těsto (pokud použijeme 100% tuk, nastrouháme ho na slzičkovém struhadle), které můžeme dát odpočinout do lednice.

  2. Z těsta vyválíme 2 velké placky (jde to velmi snadno do tenka). První placku přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem a potřeme náplní, napůl tvarohovou (takovou, jakou jste zvyklí běžně dělat), napůl jablečnou. Přiložíme druhou placku, spojíme okraje a upečeme.

  3. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou (rozehřátá čokoláda na vaření + máslo nebo 100% tuk, nebo šlehačka - opět podle vlastního zvyku a uvážení).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!