Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g uvařených brambor
- 400 - 500 g uzeného masa (z uvařených uzených kostí)
- 1 cibule
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sterilovaného hrášku
- 4 vejce
- 100 ml sladké smetany nebo mléka
- máslo do pekáčku
Postup Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Do máslem vymazaného pekáčku dáme polovinu brambor pokrájených na plátky. Nahoru dáme uzené maso orestované na cibulce, do kterého vmícháme hrášek.
Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem a nalijeme na povrch brambor a masa.
Pečeme v troubě.
U nás k tomu máme rádi na talíři i doma zhotovenou čalamádu z okurek, paprik a cibule.