Pečená kapusta s bramborami a uzeným masem z jednoho pekáčku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 hlávka kapusty
- 5-6 brambor
- vařené uzené maso, nebo jakékoliv pečené, grilované, vepřové nebo kuřecí, které zbylo třeba od oběda
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- sůl
- kmín
- pokud nemáte výpek z masa, tak lžíci sádla
Postup Pečená kapusta s bramborami a uzeným masem z jednoho pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Jestli nám nezbyl výpek, rozpustíme sádlo a opečeme nakrájenou cibuli. Kapustu nakrájíme na proužky, oloupané brambory na větší kostky.
Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, kapustu, brambory a posypeme kmínem, solí a pepřem. Podlijeme lehce vodou, jen asi do 1/3. Kapusta změkne a zmenší obsah.
Pekáč přikryjeme a dáme na 30-35 minut do trouby. Občas zkontrolujeme. Poté přidáme nakrájené maso (měla jsem pečené uzené koleno) a promícháme.
Přimícháme česnek, případně dochutíme a dopečeme asi 15 minut. Šťáva by měla být skoro vypečená. Není třeba zahušťovat, ale kdo chce, zapráší to lžíci mouky před dopečením.