Hermelín grilovaný ve slanině s meruňkovým přelivem

Recepty, Sýry

Suroviny

2 Hermelíny
delší plátky slaniny
pepř
chilli
provensálské koření
olivový olej
Přeliv:
3-4 meruňky (podle velikosti)
lžička másla
lžička cukru
lžička sladké chilli omáčky
lžička citronové šťávy (podle kyselosti meruněk)
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli a pepře

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Na másle rozpustíme cukr a přidáme meruňky. Dusíme společně se zbylými surovinami do měkka a dochutíme podle chuti. Nakonec promixujeme.

  2. Sýry potřeme malinko olejem, okořeníme a zabalíme do slaniny (použila jsem dva dlouhé plátky na jeden sýr). Rozpálíme grilovací pánev nebo gril a začneme grilovat sýr, spojem ze slaniny dolů.

  3. Po chvíli se sýr zespodu nafoukne, otočíme ho a grilujeme z druhé strany. Že je hotový, poznáme podle toho, že bude nafouknutý celý. Podáváme ihned, přelitý meruňkovým přelivem, na listech salátu, lehce pokapaných chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!