Hermelín grilovaný ve slanině s meruňkovým přelivem
Recepty, SýrySuroviny
- 2 Hermelíny
- delší plátky slaniny
- pepř
- chilli
- provensálské koření
- olivový olej
- Přeliv:
- 3-4 meruňky (podle velikosti)
- lžička másla
- lžička cukru
- lžička sladké chilli omáčky
- lžička citronové šťávy (podle kyselosti meruněk)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka soli a pepře
Postup Hermelín grilovaný ve slanině s meruňkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Na másle rozpustíme cukr a přidáme meruňky. Dusíme společně se zbylými surovinami do měkka a dochutíme podle chuti. Nakonec promixujeme.
Sýry potřeme malinko olejem, okořeníme a zabalíme do slaniny (použila jsem dva dlouhé plátky na jeden sýr). Rozpálíme grilovací pánev nebo gril a začneme grilovat sýr, spojem ze slaniny dolů.
Po chvíli se sýr zespodu nafoukne, otočíme ho a grilujeme z druhé strany. Že je hotový, poznáme podle toho, že bude nafouknutý celý. Podáváme ihned, přelitý meruňkovým přelivem, na listech salátu, lehce pokapaných chilli omáčkou.