Pečená husa v sáčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

husa 3 kg
sůl
kmín
sáček na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme a omyjeme.

  2. Celou i uvnitř osolíme, posypeme kmínem a rukou vše vetřeme.

  3. Husu vložíme do sáčku na pečení, uzavřeme sponou a dáme na suchý pekáč.

  4. Sáček na povrchu několikrát propíchneme (např. silnější jehlou na šití) a pekáč vložíme do studené trouby.

  5. Dáme ho do střední části trouby a dál od okrajů, protože sáček se při pečení nafoukne.

  6. Zapneme troubu na 150°C, pečeme asi 1 hodinu a potom zvýšíme teplotu na 200°C a upečeme do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!