Paštičky s krémem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Listové těsto
vejce na potření
Krém:
crema pasticcera:
(- viz poznámka nebo jiný krém ze žloutků)
6 žloutků
400 ml mléka
100 ml smetany
140 g cukru krupice
45 g kukuřičného škrobu
1 vanilkový lusk
250 ml tekuté šlehačky
moučkový cukr dle chuti
Náplň:
lesní jahody nebo jiné ovoce
raději drobnější nebo nakrájené na malé kousky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám vychladnout přikrytou fólií.

  2. Listové těsto rozválíme. V jedné polovině si lehce naznačíme rozmístění požadovaných tvarů a vykrojíme v nich otvory.

  3. Potřeme vejcem, přiklopíme druhou polovinu těsta, překlopíme. Vykrájíme tvary. Spodní tvar uprostřed propícháme vidličkou, aby tolik nevyběhl prostředek.

  4. Pečeme v horké troubě při 220-250°C do zrůžovění.

  5. Šlehačku vyšleháme dotuha a zašleháme do ní zchladlou crema pasticcera. Tím nám vznikne crema diplomatica. Můžeme podle chuti ještě dosladit, ale nám to stačilo takhle.

  6. Krémem naplníme upečené paštičky a dozdobíme ovocem. Lehce pocukrujeme na povrchu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!