Jablkové paštičky s játry
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 větší a pevná jablka
- 100 g kuřecích jater
- 15 - 20 g cibule
- 40 g libovější anglické slaniny v plátcích
- sůl
- mletý pepř
- 1 dl červeného vína
- petrželka na ozdobu
- bílé pečivo
Postup Jablkové paštičky s játry
Postup přípravy receptu
-
Jablka rozkrojíme a vydlabeme jadřinec i s částí dužiny, abychom měli větší jamku na plnění.
Jamky vypláchneme částí odměřeného vína a to zase slijeme a necháme na podlití. Jamky vyložíme kousky anglické slaniny a naplníme játrovou hmotou. Tu si připravíme tak, že játra s částí anglické slaniny a cibulí rozemeleme nebo nasekáme, osolíme a opepříme, můžeme použít i jiné koření.
Jablka dáme do vhodné nádoby, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a celkově pečeme zhruba 40 minut - podle potřeby. Ke konci pečení pokličku odklopíme. Podáváme s bílým pečivem.