Parmezánové špagety se slaninou a mozzarellou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 8 plátků anglické slaniny
- 8-10 třešniček mozzarelly
- 50 g másla
- 120-150 g špaget
- 40 g parmezánu jemně nastrouhaného
- 1/2 lžičky černého pepře potlučeného v hmoždíři nebo mletého
- 2 lžičky olivového oleje
- 100 ml vývaru ze špaget
Postup Parmezánové špagety se slaninou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem, pokapaném olivovým olejem, dáme plátky anglické slaniny, na ně poklademe překrájené mozzarellové třešínky. Mozzarellu překryjeme přečuhujícími konci plátků slaniny. Jeden z plátků slaniny dáme křížem, aby se sýr v hnízdečku lépe udržel. Pečeme 6 až 8 minut, aby se sýr roztavil.
Dáme vařit špagety do osolené vroucí vody a necháme je 6 až 8 minut vařit, tak al dente. Instrukce jsou na obalu špaget. Špagety slijeme, ale necháme si tak šálek vody ze špaget stranou. Špagety dáme do pánve (nebo kastrolu), přidáme máslo a necháme rozpustit. Přilijeme vodu ze špaget a povaříme asi tak 4 až 5 minut (vody dávejte přiměřeně – nechystáme žádnou polévku a špagety bychom neměli utopit).
Sundáme špagety z vařiče, přidáme k nim parmezán a dobře promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přes ně položíme slaninu se sýrem a opepříme podle chuti. V závěru ještě můžeme posypat parmezánem.