Parmezánové risotto s kuřecím masem a hráškem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100 g arborio rýže
- kuřecí vývar
- 0,15 l bílého vína
- 80 g mraženého hrášku
- 80 g kuřecích prsou
- 120 g parmezánu
- 100 ml smetany
Postup Parmezánové risotto s kuřecím masem a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmažíme nakrájená osolená kuřecí prsa.
Přidáme rýži arborio a smažíme, dokud nezesklovatí.
Přilijeme bílé víno a zlehka povaříme. Postupně přidáváme vývar a vaříme, dokud rýže nezměkne.
Přilijeme smetanu, přidáme mražený hrášek a zvolna povaříme - měla by vzniknout kašovitá hmota. Nakonec vmícháme strouhaný parmezán.