Parmezánové rohlíčky se sušenými rajčaty
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- cereální listové těsto (pracuji s těstem od Nowaca – má 3 pláty)
- rajčatový protlak nebo sugo
- parmezán (asi 30 g)
- sušená rajčata naložená v oleji
- bazalka (nejlépe čerstvá)
- mouka na podsypání
Postup Parmezánové rohlíčky se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na pomoučněném vále rozválejte listové těsto na obdélník, široký asi 15 cm. Plát těsta lehce potřete rajčatovým protlakem nebo sugem, posypte nastrouhaným parmezánem a jemně pokrájenými bylinkami. Rozkrájejte na trojúhelníky. Na široký konec položte pruh osušeného rajčete a stočte do rohlíčku.
Vyskládejte rohlíčky na plech, vyložený pečícím papírem a potřete vodou. Vložte do trouby předehřáté na 220 ⁰C a pečte asi 10 - 15 minut.