Guláš z vepřového kolena II

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno zadní (1400 g čistého masa)
1 lžíce sádla
3 cibule
paprika mletá sladká
1 čili paprička
3 stroužky česneku
sůl
pepř
vegeta
drcený kmín
bobkový list
nové koření
celý pepř
majoránka
maggi

Postup přípravy receptu

  1. Den předem koleno očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky. Dáme do mísy, kde ho promícháme se solí, pepřem, vegetou a drceným kmínem. Přikryjeme fólií a dáme do lednice.

  2. Kost dáme ovařit do tlakového hrnce spolu s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem tak na hodinu, aby se uvařily i chrupavky a uvolnily kolageny. Vývar necháme vychladit a na druhý den použijeme.

  3. V kastrolu na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavohněda. Zasypeme sladkou paprikou a hned dáme orestovat nakrájené maso. Po chvilce zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Zahustíme jíškou, zásmažkou, záklechtkou nebo chlebem. Přidáme utřený česnek. Dochutíme polévkovým kořením a nakonec nahoru rozdrtíme sušenou majoránku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!