Guláš z vepřového kolena II
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřové koleno zadní (1400 g čistého masa)
- 1 lžíce sádla
- 3 cibule
- paprika mletá sladká
- 1 čili paprička
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- vegeta
- drcený kmín
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- majoránka
- maggi
Postup Guláš z vepřového kolena II
Postup přípravy receptu
-
Den předem koleno očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky. Dáme do mísy, kde ho promícháme se solí, pepřem, vegetou a drceným kmínem. Přikryjeme fólií a dáme do lednice.
Kost dáme ovařit do tlakového hrnce spolu s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem tak na hodinu, aby se uvařily i chrupavky a uvolnily kolageny. Vývar necháme vychladit a na druhý den použijeme.
V kastrolu na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavohněda. Zasypeme sladkou paprikou a hned dáme orestovat nakrájené maso. Po chvilce zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Zahustíme jíškou, zásmažkou, záklechtkou nebo chlebem. Přidáme utřený česnek. Dochutíme polévkovým kořením a nakonec nahoru rozdrtíme sušenou majoránku.