Hot chilli con carne
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká bílá cibule
- 1 menší mrkev
- 1 jarní cibulka
- 1 velké rajče
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- 200 g červených fazolí v plechovce
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- hovězí vývar na podlití (nebo zeleninový, nebo voda)
- 1 chilli paprička
Postup Hot chilli con carne
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem v hrnci na olivovém oleji osmažila nadrobno nakrájenou cibuli. Jako další jsem přidala nadrobno nakrájenou mrkev a česnek.
K orestované zelenině jako další přišel na řadu rajčatový protlak a hovězí maso. Maso jsem pomocí vařečky rozmělnila na co nejmenší kousky.
K rozdrobenému masu jsem přilila rajčatovou konzervu, jarní cibulku, sůl, pepř, čerstvou chilli papričku, trochu vývaru (zhruba 100-150ml) a na kostičky nakrájené čerstvé rajče.
Směs jsem za občasného míchání a dolévání vývaru dusila pod pokličkou 1 hodinu.
10 minut před koncem jsem přidala červené fazole a podle potřeby dosolila.