Hot chilli con carne

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
1 velká bílá cibule
1 menší mrkev
1 jarní cibulka
1 velké rajče
sůl
pepř
olivový olej
1 stroužek česneku
200 g červených fazolí v plechovce
3 lžíce rajčatového protlaku
400 g krájených rajčat v plechovce
hovězí vývar na podlití (nebo zeleninový, nebo voda)
1 chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Jako první jsem v hrnci na olivovém oleji osmažila nadrobno nakrájenou cibuli. Jako další jsem přidala nadrobno nakrájenou mrkev a česnek.

  2. K orestované zelenině jako další přišel na řadu rajčatový protlak a hovězí maso. Maso jsem pomocí vařečky rozmělnila na co nejmenší kousky.

  3. K rozdrobenému masu jsem přilila rajčatovou konzervu, jarní cibulku, sůl, pepř, čerstvou chilli papričku, trochu vývaru (zhruba 100-150ml) a na kostičky nakrájené čerstvé rajče.

  4. Směs jsem za občasného míchání a dolévání vývaru dusila pod pokličkou 1 hodinu.

  5. 10 minut před koncem jsem přidala červené fazole a podle potřeby dosolila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!