Pařížský dort pro Davču

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
3 vejce
140 g cukru
30 g kakaa
4 pl vlažné vody
70 g hrubé mouky
1/2 kl prášku do pečiva
Krém:
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
40 g kakaa
Bešamel:
30 g másla
30 g hladké mouky
200 ml mléka
300 ml šlehačky
ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu a přimícháme mouku, prášek a kakao a přidáme vyšlehané bílky, vymícháme dohladka.

  2. Nalijeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.

  3. Uvaříme si bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme.

  4. Bešamel za občasného míchání, necháme vychladnout. Do misky si dáme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20 minut, krém se musí lesknout.

  5. Korpus vrátíme do formy, naneseme krém a rozetřeme. Dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, já nechávám do druhého dne. Do dvou misek si rozdělíme šlehačku a do jedné přidáme 3-4 kávové lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!