Pařížský domácí dort
Recepty, DortySuroviny
- Polohrubá mouka 6 lžic
- vejce 6 ks
- 6 lžic cukr moučka
- 4 lžíce horké vody
- 2 lžíce kakaa
- 2-3 šlehačky
- 2 ks čokolády na vaření
- 4 tyčenky ledové kaštany
Postup Pařížský domácí dort
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme si žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh s bílků.
Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma ledovými kaštany, necháme vychladit nejlépe do druhého dne a vyšleháme hustý krém.
Upečeme korpus, necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem i na pvrchu a po stranách a zalijeme rozpuštěnou čokoládou s ledovými kaštany. Ozdobíme dle vlastní fantazie.