Pařížský domácí dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Polohrubá mouka 6 lžic
vejce 6 ks
6 lžic cukr moučka
4 lžíce horké vody
2 lžíce kakaa
2-3 šlehačky
2 ks čokolády na vaření
4 tyčenky ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme si žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh s bílků.

  2. Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma ledovými kaštany, necháme vychladit nejlépe do druhého dne a vyšleháme hustý krém.

  3. Upečeme korpus, necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem i na pvrchu a po stranách a zalijeme rozpuštěnou čokoládou s ledovými kaštany. Ozdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!