Pařížské rohlíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 bílků
- 350 g cukr moučka
- 180 g mleté ořechy
- 1 lžíce polohrubé mouky
- na hrot nože prášek do pečiva
- Náplň:
- 5 žloutků
- 300 g cukr moučka
- 50 g máslo
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- Poleva:
- 200 g čokoláda na vaření
- 70 g ztužený tuk
Postup Pařížské rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Z bielkov a cukru nad parou šlaháme sníh, keď je dostatočne hustý, zľahka primiešame orechy do ktorých sme primiešali múku a prášok do pečiva.
Dáme do cukrárkého vrecka a na papier na plechu robíme rožky a pri teplote cca 90-100 sušíme. Pred koncom pridáme na 120 st.
Plnka: žltky šlaháme s cukrom nad parou tiež do husta, kým hmota chladne,, vyšlaháme maslo s vanilkovým cukrom, rumom a potom zošlaháme spolu.
Vreckom krúživými pohybmi plníme rožky a máčame v čokoláde rozpustenej z cery a várovej čokolády.