Podzimní sacher dort
Recepty, DortySuroviny
- 100 g tuku (Hera)
- 250 g cukru krupice
- 3 vejce
- 250 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 300 g dýně hokaido
- ostružinová marmeláda
- čokoládová poleva
- šlehačka
Postup Podzimní sacher dort
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěný tuk, cukr a vejce dobře rozmícháme (používám šlehač). Hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva smícháme dohromady a postupně vmícháme do směsi tuku, vajec a cukru. Hokaido i se slupkou nastrouháme a přidáme do těsta.
Přendáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 40 minut. Vychladlý dort rozkrojíme, namažeme ostružinovou marmeládou, povrch polijeme čokoládovou polevou. Podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou a kouskem ovoce.