Podzimní sacher dort

Recepty, Dorty

Suroviny

100 g tuku (Hera)
250 g cukru krupice
3 vejce
250 g hladké mouky
40 g kakaa
1 prášek do pečiva
300 g dýně hokaido
ostružinová marmeláda
čokoládová poleva
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěný tuk, cukr a vejce dobře rozmícháme (používám šlehač). Hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva smícháme dohromady a postupně vmícháme do směsi tuku, vajec a cukru. Hokaido i se slupkou nastrouháme a přidáme do těsta.

  2. Přendáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 40 minut. Vychladlý dort rozkrojíme, namažeme ostružinovou marmeládou, povrch polijeme čokoládovou polevou. Podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou a kouskem ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!