Citronová kuřecí prsa s petrželovým přelivem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa dle počtu strávníků
hladká mouka
citronová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
olej na potření a na smažení
Na přeliv:
0,5 l silného kuřecího vývaru
citronová tráva cca 2 x 5cm
2 hrsti plocholisté petrželky
250 ml smetany na vaření
sůl
čerstvě mletý pepř
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Prsa omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce. Smícháme si olej s citronovou šťávou v poměru 1:1 a prsa potřeme, necháme odležet.

  2. Do vývaru vhodíme citronovou trávu (já ho dělala těsně před přípravou tohoto jídla z 5ti skeletů, nového koření, celého pepře a bobkového listu, takže jsem v něm rovnou trávu vyvařila).

  3. Dáme na sporák a zredukujeme na cca 2 dcl, vlijeme smetanu, znovu zredukujeme, vsypeme nasekanou petrželku (kdo chce, může rozmixovat, já nemixovala). Dochutíme solí a pepřem, případně zahustíme.

  4. Prsa osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme. Smažíme na pánvi dozlatova. Prsa podáváme přelitá smetanovou směsí. Vhodná příloha je například indiánská rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!