Tropické akvárko k večeři
Recepty, RybySuroviny
- 1 kg diamantovy bream -butter bream
- Marináda:
- 3 cm galangal
- 1 citronová tráva
- 3 kafirové lístky
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 4 chilli
- 2 jarní cibulka
- 1 okurka
- 1/2 ananasu
- 1 lžíce korianderu
- 1 lžíce cerstvé máty
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- mořská sůl
- drvený pepř
- hnědý cukr
- šťáva z 1 limetky
Postup Tropické akvárko k večeři
Postup přípravy receptu
-
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a bazalka, mäta, pridáme sójovú omáčku a trochu oleja. Všetky ingredience dáme do mažiara (hmoždíře) a hrubo rozdrtíme.
Marinádou potrieme ryby a odložíme zakryté do chladničky na cca 1 hodinu. Pripravíme šalát z uhorky, ktorú rozkrojíme po dĺžke a lyžičkou vyškrabeme semienka a nakrájame na mesiačiky.
Chilli nakrájame na veľmi drobno, ananás na menšie kocky, pridáme marinádu z rybacej omáčky s limetkovou šťavou a troškou cukru a čierneho korenia.
Rybky dáme na rozohriaty gril (potrieme olejem, aby sa nelepili) a potierame marinádou počas grilovánia z oboch strán.
Dávame na tanier, ozdobíme čerstvou nakrájanou cibuľkou a koriandrovou vňaťou a chilli a všetko polejeme dvoma lyžicami rozohriateho kvalitného oleja.