Tropické kuřátko
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 8 spodních kuřecích stehýnek
- 200 ml kečupu
- 200 ml pomerančového džusu
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce olivoveho oleje
- 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžička česnekové soli
- 1/2 lžičky pepře
- solamyl
Postup Tropické kuřátko
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého hrnce naskládáme kuřecí stehýnka. Smícháme kečup, pomerančový džus, cukr, vinný ocet, petrželku, worcester, česnekovou sůl a pepř.
Směsí přelijeme stehýnka a necháme dělat zhruba 5 hodin na stupen LOW.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a uchováme na teplém místě.
Omáčku podle potřeby zahustíme solamylem a maso vrátíme zpět. Stehýnka mají výbornou ostřejší chuť, ale kdo má rád hodně ostré, může zakápnout tabascem. Výborná příloha je rýže.