Langošky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 0,5 kg hladké mouky
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 500 ml mléka
- 250 ml zakysané smetany
- 42 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- Směs:
- několik stroužků česneku
- kečup
- slunečnicový olej
- chilli vločky
- sýr Eidam
Postup Langošky
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme mouky, mléko, zakysanou smetanu, droždí, sůl, cukr, jednou sodu. Vyválíme těsto a necháme 10 minut odpočinout. Po 10 minut vyválíme malé kuličky a připravíme si jej na plato posypané moukou - aby se těsto nepřilepilo. Necháme odpočinout 30 minut - 40 minut.
Při čekání na těsto si uděláme směs na langoše. Do misky lisujeme česnek. Špetkou osolíme, opepříme, podle chuti ochilliujeme, zakápneme olejem a přidáme kečup, zamícháme. Nastrouháme si sýr.
Na rozpáleném oleji smažíme langoškové těsto, kuličku si rozplácneme na placku. Smažíme do zlatavá barvy. Pokud máme dostatečně rozpálený olej, langošku nechte max 1,5 minut. Pomažeme směsí, posypeme sýrem a hodujeme.