Podmáslové bagety s bylinkami
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml podmáslí
- 100 ml vody
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 2-3 lžičky koření Bylinkové máslo
- 200 g polohrubé mouky
- 380 g hladké mouky
- 21-25 g droždí
Postup Podmáslové bagety s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, sůl mimo droždí) a použijeme program Těsto. Vykynuté ho vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 kusy a z každého uděláme bagetu.
Ty necháme vykynout na plechu, pak potřeme vejcem, můžeme ozdobit semínky a dáme péct do vyhřáté trouby (asi 30-35 minut/ 200°C - každá trouba peče malinko jinak). Místo bylinkového koření můžeme použít sekané čerstvé bylinky.