Podmáslové bagety s bylinkami

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml podmáslí
100 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
2-3 lžičky koření Bylinkové máslo
200 g polohrubé mouky
380 g hladké mouky
21-25 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, sůl mimo droždí) a použijeme program Těsto. Vykynuté ho vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 kusy a z každého uděláme bagetu.

  2. Ty necháme vykynout na plechu, pak potřeme vejcem, můžeme ozdobit semínky a dáme péct do vyhřáté trouby (asi 30-35 minut/ 200°C - každá trouba peče malinko jinak). Místo bylinkového koření můžeme použít sekané čerstvé bylinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!