Cottage chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 g sýra Cottage (doplníme na váze do 350g vodou)
200 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžička cukru písek
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
150 g chlebové mouky
350 g polohrubé mouky
1 sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Sýr promícháme s vodou, vlijeme do pekárny, přidáme olej, sůl, kmín, zasypeme moukou, nahoru lžičku cukru a droždí. Zapneme na program TĚSTO a necháme vypracovat a vykynout.

  2. Poté přemístíme na plech s pečicím papírem, necháme ještě cca 20 minut překynout, potřeme slanou vodou a pečeme na 150°C dozlatova. Průběžně potíráme slanou vodou.

  3. Samozřejmě lze celé upéct v pekárně, v tom případě zvolit program dle vlastních zkušeností, já je nepoužívám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!