Cottage chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g sýra Cottage (doplníme na váze do 350g vodou)
- 200 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru písek
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 150 g chlebové mouky
- 350 g polohrubé mouky
- 1 sušené droždí
Postup Cottage chléb
Postup přípravy receptu
-
Sýr promícháme s vodou, vlijeme do pekárny, přidáme olej, sůl, kmín, zasypeme moukou, nahoru lžičku cukru a droždí. Zapneme na program TĚSTO a necháme vypracovat a vykynout.
Poté přemístíme na plech s pečicím papírem, necháme ještě cca 20 minut překynout, potřeme slanou vodou a pečeme na 150°C dozlatova. Průběžně potíráme slanou vodou.
Samozřejmě lze celé upéct v pekárně, v tom případě zvolit program dle vlastních zkušeností, já je nepoužívám.