Kuřecí s mandarinkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecí prsa
podle chuti malý pórek
kelímek - 215 g smetana 31%
plechovka cca 300 g mandarinky v plechovce
špetka sůl
dvě lžičky kari koření
1x žloutek
dvě polévkové lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Dáme do misky. Na kousky masa nalijeme žloutek (rozšlehaný) a nasypeme dvě lžíce solamylu. Osolíme a promícháme.

  2. Na pánev si dáme rozpálit olej. Až je dostatečně rozehřátý nandáme do něj kousky masa. Kousky masa na pánvi posypeme kari kořením. Maso restujeme, dokud se nám krásně nezatáhne. Poté k němu přidáme na kolečka pokrájený pórek a dále restujeme. Asi tak po 3-5 minutkách přimícháme do směsi mandarinky z plechovky (scezené), přilijeme trošku šťávy z nich na chuť a vmícháme smetanu.

  3. Není potřeba nijak zahušťovat, smetana sama krásně zhoustne. Chvilku provaříme za stálého míchání a je hotovo. Podáváme nejlépe s rýži a nebo případně s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!