Krevetovo-sýrové biftečky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecí prsa
60-100 g krevety
špetka sůl
pepř
grilovací koření
200 g kukuřice
2 ks mrkev
4 listy čínské zelí
100 g sýr eidam

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kuřecího masa si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.

  2. Mezitím si nachystáme do malého hrnce trochu vody a necháme ji dojít k varu.

  3. Poté do ní vsypeme rozmražené krevety a necháme převařit asi tak 5 minut (nejsou pak tolik cítit a jejich chuť je lepší).

  4. Krevety si scedíme a vodu slijeme.

  5. Na pánev si dáme rozehřát olej, pak na něj vložíme plátky masa a opékáme.

  6. Mezitím si nastrouháme sýr najemno.

  7. A až plátek masa opékáme z druhé strany, tak horní usmaženou stranu masa posypeme sýrem. Krásně se rozteče.

  8. Plátek vytáhneme a na olej vsypeme povařené krevety a malinko je osolíme. Necháme je opéct až se trošku zcvrknou a budou krásně křupavé. Naaranžujeme je na maso.

  9. Očistíme si zeleninu - mrkev okrouháme a nastrouháme najemno, plátky čínského zelí omyjeme, nakrájíme na nudličky, kukuřici z plechovky scedíme a vše si nachystáme k masu na talířek. Podáváme s bramborovými kroketami, americkými bramborami nebo hranolky. Vhodné doplnit bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!