Krevetovo-sýrové biftečky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecí prsa
- 60-100 g krevety
- špetka sůl
- pepř
- grilovací koření
- 200 g kukuřice
- 2 ks mrkev
- 4 listy čínské zelí
- 100 g sýr eidam
Postup Krevetovo-sýrové biftečky
Postup přípravy receptu
-
Plátky kuřecího masa si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Mezitím si nachystáme do malého hrnce trochu vody a necháme ji dojít k varu.
Poté do ní vsypeme rozmražené krevety a necháme převařit asi tak 5 minut (nejsou pak tolik cítit a jejich chuť je lepší).
Krevety si scedíme a vodu slijeme.
Na pánev si dáme rozehřát olej, pak na něj vložíme plátky masa a opékáme.
Mezitím si nastrouháme sýr najemno.
A až plátek masa opékáme z druhé strany, tak horní usmaženou stranu masa posypeme sýrem. Krásně se rozteče.
Plátek vytáhneme a na olej vsypeme povařené krevety a malinko je osolíme. Necháme je opéct až se trošku zcvrknou a budou krásně křupavé. Naaranžujeme je na maso.
Očistíme si zeleninu - mrkev okrouháme a nastrouháme najemno, plátky čínského zelí omyjeme, nakrájíme na nudličky, kukuřici z plechovky scedíme a vše si nachystáme k masu na talířek. Podáváme s bramborovými kroketami, americkými bramborami nebo hranolky. Vhodné doplnit bílým vínem.