Kotletky ala roštěná

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kotleta
bylinkové koření na barbeque
sůl
pepř
kari
sušená paprika
hladká mouka
masox
cibule
česnek
máslo
olej
olivový olej
bobkový list
nové koření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu si ořežeme od šlach, nakrájíme na plátky a vyklepeme dotenka. Nasolíme a opepříme.

  2. Smícháme si olej, olivový olej, barbeque koření a špetku kari. Maso musí být ponořené. Necháme v lednici uležet alespoň 2 dny.

  3. Na hluboký talíř si přidáme mouku a papriku. Promícháme. Naložené maso obalíme a vznikne takové těstíčko. Do rozpáleného hrnce si přidáme olej a tenký plátek másla. Maso restujeme. Až je maso lehce zatáhnuté, přidáme na minutku až dvě orestovat cibulku. Až zezlátne tak přidáme kávovou lžíci papriky.

  4. Rychle promícháme a podlijeme 0,5 l vody. Necháme maso podusit asi 10 minut.

  5. Postupně dochutíme novým kořením, bobkovým listem, solí a pepřem. Nakonec přidáme tenký plátek masoxu, aby omáčka získala ještě lepší chuť.

  6. Na závěr zahustíme záklechtkou (mouka a voda). Vypneme a přidáme nakrájený česnek. Omáčka dostane zajímavou vůni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!