Jarní mrkvový dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek (250ml) cukru
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 hrnky strouhané jarní mrkve
- 1/2 hrnku strouhaných vlašských ořechů
- 1/2 kypřícího prášku
- 3 vejce
- špetka soli
- KRÉM:
- 375 ml mléka
- 2 lžíce pískového cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 pomazánkové máslo nebo tvaroh
- 2 lžíce moučkového cukru
- barevný marcipán (na mrkvičky)
- meruňková marmeláda
Postup Jarní mrkvový dort
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přisypeme mouku s kypřícím práškem, sůl, vmícháme mrkev a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě (200°C) cca 40 min. Upečení zkoušíme špejlí. Dáme vychladnout a uděláme si krém.
Z mléka, pískového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Pomazánkové máslo nebo tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a vešleháme postupně vychladlou pudinkovou hmotu.
Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme marmeládou a částí krému. Přiklopíme a potřeme celý dort. Nahoru vymodelujeme mrkvičky a ozdobíme.
Dáme vychladit.