Paprikový bůček tety Božky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového bůčku
12 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
SMĚS NA POTŘENÍ:
15 stroužků česneku +
sůl na utření
lžíce mletého pepře
lžíce kari
lžíce sladké papriky
lžíce grilovacího koření
trochu tabasca nebo Worchesteru

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody s 12 stroužky česneku, kuličkami pepře a bobkovými listy, dáme bůček a vaříme jej doměkka.

  2. Hotový necháme ve vývaru trochu schladnout, pokud máme bůček s kostí, vykostíme, a potřeme kašičkou, kterou smícháme z utřeného česneku se solí a kořením.

  3. Zabalíme pečlivě do alobalu, uložíme do lednice a necháme skamarádit alespoň týden. U nás ale tak dlouho nikdy nevydrží:D.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!