Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
5 lžic vepřového sádla
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžíce bramborového škrobu
1 vejce
Omáčka na maso:
1 dl bílého vína
1/2 lžičky škrobu
6 lžic sojové omáčky
špetka soli
Zelenina:
350 g Polabanka Mochov
100 g žampionů
3 lžíce oleje
1/2 kostky zeleninového bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek.

  2. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni.

  3. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem.

  4. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme. Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy. Doporučená příloha: K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!