Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 5 lžic vepřového sádla
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 vejce
- Omáčka na maso:
- 1 dl bílého vína
- 1/2 lžičky škrobu
- 6 lžic sojové omáčky
- špetka soli
- Zelenina:
- 350 g Polabanka Mochov
- 100 g žampionů
- 3 lžíce oleje
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
Postup Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek.
Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni.
Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem.
Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme. Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy. Doporučená příloha: K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.