Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí WOK
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g skopových nebo vepřových žebírek (8 malých žebírek)
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- oregano
- 350 g zeleniny WOK Mochov (libovolný druh)
- 5 lžic olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 střední cibule
- 50 g slaniny
- mletý kmín",
Postup Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí WOK
Postup přípravy receptu
-
Žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregána.
Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka.
Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut.
Postup servírování: Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby. Doporučená příloha: Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.