Žebírka na bylinkách se zeleninovou směsí WOK

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g skopových nebo vepřových žebírek (8 malých žebírek)
5 lžic olivového oleje
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
sůl
pepř
rozmarýn
oregano
350 g zeleniny WOK Mochov (libovolný druh)
5 lžic olivového oleje
3 stroužky česneku
1 střední cibule
50 g slaniny
mletý kmín",

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregána.

  2. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka.

  3. Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut.

  4. Postup servírování: Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby. Doporučená příloha: Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!