Čínský guláš
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1-2 brambory
- 150 g vepřového mletého masa
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1/2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1-2 špetky bílého mletého pepře
- olej na smažení
- 2 stroužky česneku – prolisujeme
- 1 a 1/2 lžíce tmavé sojové omáčky
- 125 ml vody
- jarní cibulka na ozdobu
Postup Čínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži.
Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.
Na pánev dáme 1 až 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minut na mírném ohni, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a smaříme, dokud není růžové.
Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.
Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.