Paprikáš z hovězího masa
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa
- 1 kg červené cibule
- 3 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžíce pepře
- horká voda
- 1/4 sklenice oleje
Postup Paprikáš z hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si hovězí maso na kostky, červenou cibuli na jemné kostičky.
Do mísy si dáme 3 lžíce mleté papriky, 1 lžíci cukru, půl lžíce pepře a promícháme s masem, tak aby byl každý kousek obalený v této směsi.
Poté rozpálíme hrnec, přidáme olej, cibuli do sklovata osmahneme, přidáme maso, promícháme s cibulí, osmahneme asi 4 minuty, přidáme horkou vodu tak, aby byla tekutina asi do poloviny masa. Poté na mírném plameni dusíme 2,5 hodiny. Dochutíme. Jídlo se podává s těstovinami nebo s noky.