Paprikáš z hovězího masa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa
1 kg červené cibule
3 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce cukru
1/2 lžíce pepře
horká voda
1/4 sklenice oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si hovězí maso na kostky, červenou cibuli na jemné kostičky.

  2. Do mísy si dáme 3 lžíce mleté papriky, 1 lžíci cukru, půl lžíce pepře a promícháme s masem, tak aby byl každý kousek obalený v této směsi.

  3. Poté rozpálíme hrnec, přidáme olej, cibuli do sklovata osmahneme, přidáme maso, promícháme s cibulí, osmahneme asi 4 minuty, přidáme horkou vodu tak, aby byla tekutina asi do poloviny masa. Poté na mírném plameni dusíme 2,5 hodiny. Dochutíme. Jídlo se podává s těstovinami nebo s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!