Domácí banánové suflé s vanilkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

6 vaječných bílků
200 g banánů, (cca 2 ks)
100 g vanilkového cukru
2 vanilkové lusky
1 citrón
50 g másla
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou polovinou vanilkového cukru, poté do mísy vložíme bílky společně s obsahem vanilkových lusků. Vše vyšleháme do sněhu.

  2. Po vyšlehání sníh vkládáme do vyšších zapékacích mističek a do každé porce přidáme lžíci rozmačkaných banánů s cukrem a citrónem. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!