Domácí banánové suflé s vanilkou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 6 vaječných bílků
- 200 g banánů, (cca 2 ks)
- 100 g vanilkového cukru
- 2 vanilkové lusky
- 1 citrón
- 50 g másla
- moučkový cukr
Postup Domácí banánové suflé s vanilkou
Postup přípravy receptu
-
Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou polovinou vanilkového cukru, poté do mísy vložíme bílky společně s obsahem vanilkových lusků. Vše vyšleháme do sněhu.
Po vyšlehání sníh vkládáme do vyšších zapékacích mističek a do každé porce přidáme lžíci rozmačkaných banánů s cukrem a citrónem. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.