Pangas obalovaný v těstíčku
Recepty, RybyPostup Pangas obalovaný v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme pangasia ještě mraženého, necháme ho postupně rozmrznout (nejlépe přes noc v lednici). Pak ho naporcujeme na menší kousky (řekněme tak na tři sousta), každý pokapeme citronovou šťávou a opepříme z obou stran.
V misce rozšleháme vajíčko s hodně vychlazenou minerálkou a moukou tak, aby nám vzniklo řidší těstíčko, řekněme jako na lívance (množství uvedené v surovinách berte odhadem a řiďte se spíše svým okem, rozředit či zahustit můžete vždy).
Do těstíčka namáčíme připravené kousky pangase a házíme je ihned na rozpálený olej (nejlépe držíme v jedné ruce misku s namočenými kousky co nejblíž pánve, abychom nepřenášeli a neokapávali těstíčko přes celý sporák či linku).
Mezitím co se nám smaží jednotlivé porce, těsto dáváme na tu chvíli na mrazák, aby zůstalo co nejchladnější. Rybu usmažíme z obou stran a ještě teplou podáváme. Můžeme si ji dát třeba s bramborovou kaší.