Pangas obalovaný v těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g pangasia
300 ml ledové minerálky
150 g hladké mouky
1 vejce
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme pangasia ještě mraženého, necháme ho postupně rozmrznout (nejlépe přes noc v lednici). Pak ho naporcujeme na menší kousky (řekněme tak na tři sousta), každý pokapeme citronovou šťávou a opepříme z obou stran.

  2. V misce rozšleháme vajíčko s hodně vychlazenou minerálkou a moukou tak, aby nám vzniklo řidší těstíčko, řekněme jako na lívance (množství uvedené v surovinách berte odhadem a řiďte se spíše svým okem, rozředit či zahustit můžete vždy).

  3. Do těstíčka namáčíme připravené kousky pangase a házíme je ihned na rozpálený olej (nejlépe držíme v jedné ruce misku s namočenými kousky co nejblíž pánve, abychom nepřenášeli a neokapávali těstíčko přes celý sporák či linku).

  4. Mezitím co se nám smaží jednotlivé porce, těsto dáváme na tu chvíli na mrazák, aby zůstalo co nejchladnější. Rybu usmažíme z obou stran a ještě teplou podáváme. Můžeme si ji dát třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!