Ovocné řezy se želatinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 50 g kokosu
- 8 lžic oleje
- 8 lžic vody
- 4 vejce
- 1 prášek do pečení
- Želatina:
- 2 sáčky cukrárenské želé Dr. Oetkera v prášku
- cukr krupice dle receptu
Postup Ovocné řezy se želatinou
Postup přípravy receptu
-
Dáme všechny ingredience do mísy, zamícháme, potom ušleháme. Vymažeme hlubší plech tukem a vysypeme kokosem. Na plech vylijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.
Než se nám korpus upeče, připravíme ovoce. Můžeme použít jakékoliv ovoce, čerstvé, z mrazáku nebo kompotované, podle toho, co máme k dispozici. Já měla v mrazáku borůvky a broskve. Jestliže máme ovoce z mrazáku nebo kompotu necháme důkladně okapat.
Šťávu z ovoce použijeme při vaření želatiny, tu uvaříme podle receptu. Na vychladlý korpus rozložíme ovoce a zalijeme želatinou, kterou necháme ztuhnout.